Teunis van de pol
Alec Bijlsma
20-12-2020

Toen Alec Bijlsma wilde overstappen naar een online tekentool, ging dat niet direct van een leien dakje. “Ik koos voor een tekenprogramma waar ik echt niet wijs uit werd. Het kostte me teveel tijd om het te leren. Ik heb een eigen bedrijf en moet ook gewoon praktisch door met mijn werk. Daarom probeerde ik de garDsign-tekentool. Dat was direct goed! Ik ben er heel blij mee en wil nu geen ander programma meer gebruiken.”

Met de online tekentool van garDsign loop je nooit vast

Alec Bijlsma

Snel verkocht

Volgens Bijlsma is het werken met garDsign eenvoudig te leren voor elke groenprofessional. “Na wat oefening kan ik er net zoveel creativiteit in kwijt als ik vroeger met mijn potloden en papier kon. Als klanten op kantoor komen, hebben ze ook een beter beeld van het ontwerp dan vroeger, omdat ze het in 3D zien. Ook krijgen ze van mij een plantenlijst, zodat ze foto’s van de planten kunnen bekijken en zien hoe de bloei is en wat voor verzorging een plant nodig heeft. Aan de hand van de feedback van klanten pas ik ter plekke het ontwerp aan; dat gaat rap en makkelijk. En dan is het ontwerp al snel verkocht!”

Altijd in ontwikkeling

De hovenier is niet alleen blij met de gebruiksvriendelijkheid, maar vooral ook met de achterliggende service van garDsign. “Soms ben ik ’s avonds aan het ontwerpen en krijg ik een telefoontje van eigenaar Teunis van de Pol: ‘Ik zie dat je bezig bent, lukt het allemaal of kunnen we ergens mee helpen?’. Ik vind dat erg fijn. Het team van garDsign is heel betrokken. Ik kan er voor elke vraag terecht. In andere online tekenprogramma’s kun je echt vastlopen en ligt je werk op dat moment stil. Dat is bij garDsign helemaal niet het geval. En wat ook prettig is: de tool is altijd in ontwikkeling. Aan de hand van de feedback van de gebruikers, wordt het programma steeds beter. Zo had ik eens een vraag hoe ik een standaard maat van een paal kon aanpassen; deze was te groot voor mijn ontwerp. Ik kreeg niet alleen snel antwoord, maar de elementen werden in diverse maatvoeringen ook toegevoegd aan het systeem.”

Luchtfoto’s downloaden

Bij de start van een ontwerp begint Bijlsma met het downloaden van de kadastergegevens en luchtfoto’s van het betreffende perceel, hier gebruiken we de functionaliteit kavelgegevens importeren voor. “Het inmeten gaat digitaal: heel snel en handig. Ik doe wel het liefst een dubbele check. Op een luchtfoto kan soms iets ontbreken wat er inmiddels wel staat, zoals een uitbouw of veranda. Daarom ga ik toch altijd ter plaatse nog even nameten. Maar met de gegevens uit het programma heb ik al een fantastische basis.”

Alle rechten voorbehouden | garDsign | © 2024 | disclaimer | privacy policy | algemene voorwaarden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram