Teunis van de pol
Teunis de Jong
18-12-2020

Snel antwoord van garDsign

Toen Teunis begon met het online tekenprogramma van garDsign kreeg hij veel tips en trucs van zijn naamgenoot, garDsign-eigenaar Teunis van de Pol. “Dat was super! Hij leert je de fijne kneepjes van het ontwerpen in dit programma waardoor je in korte tijd veel stappen kunt zetten. Ik denk dat het wel handig is om nog een uitgebreide cursus bij hem te volgen, maar het komt er nu even niet van omdat ik het druk heb. Maar als ik aan het ontwerpen ben en ik loop ergens vast, dan kan ik altijd om hulp vragen. Als ik Teunis mail, al is het negen uur ’s avonds, krijg ik binnen een kwartier antwoord. En soms past hij iets voor me aan en geeft hij ook nog uitgebreid uitleg in de mail. Dan kan ik op dat moment door met mijn ontwerp, en later nog eens goed nalezen hoe ik de functionaliteit nu echt moet gebruiken.”

Luchtfoto importeren

Hovenier Teunis gebruikt bij elke tuin die hij in garDsign ontwerpt de mogelijkheid om de luchtfoto te importeren. “Die klopt nagenoeg altijd met de situatie ter plekke. Ik meet een tuin alleen zelf na op het moment dat ik twijfel of het wel correct is. Bijvoorbeeld als de mensen recent een uitbouw hebben geplaatst. De luchtfoto en de kadastergegevens verschillen soms wel eens tien centimeter van elkaar, maar dat is een verwaarloosbaar verschil in de praktijk.”

Ontwerp delen met klant

De 3D-weergave in het online programma vindt Teunis mooi, maar hij loopt er zelden met een klant doorheen. “Ik maak meestal foto’s van de 3D-situatie en lever die dan mee met de tekening. Op het moment dat een ontwerp definitief is, deel ik het ontwerp met de klant en kunnen ze op hun gemak zelf in 3D door de tuin lopen. Zo kost het mij geen extra tijd.”

Een handigheidje vindt Teunis dat hij het ontwerp rechtstreeks via het programma met zijn klanten kan delen. “Als ik op delen klik, hoef ik alleen maar een mailadres in te vullen en gaat het ontwerp rechtstreeks naar de klant. Soms deel ik een tekening ook met andere hoveniers met de vraag of zij nog feedback op de tekening kunnen geven. Dan staat er in de tekst van de mail die ze krijgen dat garDsign de tekening deelt; dat kan wel eens verwarrend zijn, want ze verwachten mijn naam daar te zien staan.”

Kosten per maand

Ondanks dat Teunis erg tevreden is, vindt hij het jammer dat hij per maand betaalt voor het programma. “In de loop der tijd ontdek je steeds meer functionaliteiten en neem je upgrades. Een stap terug doe je natuurlijk niet meer, dus ik heb nu een abonnement op het meest kostbare programma. Een groot pluspunt is dat de online tekentool continu wordt ge-update met handige extra tools en functies. Bij pakketten van andere aanbieders die je in één keer aanschaft, krijg je die updates niet op zo’n regelmatige basis. Soms vind ik het wel eens jammer dat ik in juli en augustus mijn maandbedrag betaal terwijl ik dan geen tekeningen maak. Maar van de andere kant: je smeert de kosten uit over een jaar.

Teunis de Jong tuinen

Alle rechten voorbehouden | garDsign | © 2024 | disclaimer | privacy policy | algemene voorwaarden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram