Hoe maak ik een beplantingslijst?

Een nieuwe tuin is niet compleet zonder de toevoeging van planten, bomen en struiken. Misschien heb je al een beeld voor ogen wat voor sfeer je wilt creëren met het groen. Wil je gaan werken met grassen, met groenblijvende hagen of met uitbundige zomerbloeiers? Alles is mogelijk. Dankzij de PlantenEncyclopedie in de online tekentool kun je een nauwkeurig beplantingsplan opstellen. Hiermee kun je precies zien hoe de door jou gekozen planten in het tuinontwerp tot zijn recht komen. De keuze is geheel aan jou werken vanuit de PlantenEncyclopedie/ plantenzoekmachine, de plantlijst zelf samenstellen of jouw beplantingslijst automatisch genereren

Video: beplantingslijst genereren of samenstellen?

Bekijk in de video hoe je automatisch plantlijsten kan maken en samenstellen.

Tip
Een spannende tuin is in ieder seizoen aantrekkelijk om te zien. Zorg dus voor een mix aan planten en struiken wat betreft bloeiperiode, hoogte en structuur. En kies niet alleen bladverliezende planten! Zorg ervoor dat je ook in de winter nog groen in de tuin hebt. Dat is niet alleen mooi om te zien, maar maakt de tuin ook aantrekkelijk voor vogels en andere dieren. Dankzij de handige PlantEncyclopedie in de online tekentool leer je meer over de eigenschappen van de planten. Bijvoorbeeld of de plant het beste groeit in de zon of in de schaduw. Ook staat er per plant bij welk onderhoud vereist is om de plant in optimale conditie te houden.

Waar?
Links in het menu kies je bij ‘Bibliotheek’ voor ‘Beplanting’. Je kunt vervolgens kiezen voor het toevoegen van borderbeplanting, struiken, bomen, moestuinplanten en bloemen. Zet het gekozen groen waar jij wilt in jouw tekening. 

Handig!
Aan de hand van de plantenlijst die je in de online tekentool maakt, kun je de planten vanuit de tool bestellen. Bekijk de bovenstaande video met extra instructies en haal het meest uit deze handige functionaliteit.

Pakketten

Per maand
Per jaar
20
Korting

Studio

€ 229,16
excl. BTW
Per maand
€ 183,33
excl. BTW
€ 229,16
Per maand

Alles van Business plus:

100 tuinontwerpen per maand

  • Alle nieuwe opties 2024
  • Modellen op aanvraag
  • Importeer inmeting (coördinaten)
Alle functionaliteiten
Gerrit helpt tekenjetuin bij 3d tuinontwerp
Liever één van onze medewerkers spreken over opties en pakketten?
Contact

Alle rechten voorbehouden | garDsign | © 2024 | disclaimer | privacy policy | algemene voorwaarden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram