Teunis van de pol
Jeroen Stam
06-12-2019

Stam hoveniers over garDsign

Stam Hoveniers uit Dordrecht heeft acht medewerkers, maar Jeroen zorgt zelf voor alle ontwerpen. “Voordat ik met garDsign begon, tekende ik nog alles met de hand en maakte ik een moodboard met sfeerbeelden; dat laatste was toen al heel hip. Het is toch een groot nadeel dat als je dan wijzigingen in een ontwerp wilt toepassen, je eigenlijk weer opnieuw moet beginnen. Met dit programma kan ik heel simpel aanpassingen doorvoeren naar wens van de klant. Het is veel minder arbeidsintensief!”

Tuinontwerp op maat

Na een inventarisatie van de wensen en eisen van de klant, maakt Jeroen altijd een plan op maat. “Nieuwbouwtekeningen kan ik automatisch inladen, bestaande woningen via de plattegrond die beschikbaar wordt gesteld door garDsign. Dat werkt prettig. Als mijn ontwerp klaar is, komt de klant bij mij in de showroom om op de tv mijn voorstel te bekijken. Ze zien dan real-life hoe hun nieuwe tuin wordt. Mensen kunnen visualiseren hoe ze dadelijk in de loungehoek zitten, waar de eettafel komt en wat de hoogte van de beplanting wordt. We bieden nu een totaalconcept richting de consument: van ontwerp, tot en met aanleg, onderhoud en meubilair. Een professioneel 3D-ontwerp is daar zeker een belangrijk onderdeel van.”

Snel en doeltreffend

Voor Jeroen was het leren omgaan met de software eenvoudig. “Ik heb voorheen even met AutoCAD gewerkt, maar ik nam er niet de tijd voor om dat echt te leren. Ik heb nog meer te doen dan tuinen tekenen! Wat ik goed vind aan garDsign, is dat het zich ideaal ervoor leent om snel en doeltreffend in te zetten. Ook ben ik er blij om dat Teunis regelmatig contact met mij onderhoudt, zonder dat ik erom vraag. Als ik druk ben met dagelijkse beslommeringen, komt het er vaak niet van. Dan belt Teunis dat hij een workshop heeft en of ik ook wil komen. En ja, eenmaal hier leer ik weer zoveel bij! Zo heb ik nu geleerd dat ik constructieve elementen in een tuin veel simpeler kan tekenen dan ik dacht. Dat bespaart me straks weer veel tijd. En zo verdient een workshop zich snel terug.”

Jeroen over de klimaattransitie

“Ik merk dat klanten zich toch wel bewust zijn van de klimaatveranderingen en de regels die daarvoor straks gaan gelden. Het mooie aan garDsign vind ik dat ik de klant kan laten zien hoeveel percentage groen en hoeveel percentage verharding een tuin bevat. Mensen willen vaak een onderhoudsarme tuin. Daar probeer ik in mee te gaan, maar niet door een tuin helemaal te bestraten. Ik zoek naar toepassingen op het gebied van een onderhoudsvriendelijk beplantingsplan, halfverharding of vlonderhout waardoor het water makkelijk weg kan lopen. De software van garDsign wordt continu verbeterd en uitgebreid, zodat oplossingen voor klimaatontwikkelingen ook worden geïntegreerd in het programma. Bijvoorbeeld op het vlak van de bewatering.”

Jeroen Stam
Jeroen Stam

Alle rechten voorbehouden | garDsign | © 2024 | disclaimer | privacy policy | algemene voorwaarden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram