Teunis van de pol
Thomas Rikhof
21-12-2020

Tijdens de workshop zoomden we heel gericht op mijn vragen in

Aan het woord is Thomas Rikhof, eigenaar van Rikhof Tuinen uit het Twentse Reutum. Het opstarten in de online tuinontwerp programma van garDsign viel hem mee. “De eenvoudige dingen had ik snel onder de knie. En hoe meer en langer ik ermee werk, hoe makkelijker het gaat, dat is eigenlijk met alles. Toen ik net ermee was begonnen, heb ik bij eigenaar Teunis van de Pol een workshop gevolgd. Als gebruikers leer je dan niet alleen van Teunis, maar ook van elkaar. Dat is inmiddels alweer jaren geleden. Het was goed om tips en trucs te leren op deze manier. Nog nuttiger vond ik de workshop die Teunis bij mij op kantoor gaf; daarvoor had ik een collega-hovenier uitgenodigd die net als ik al een aantal jaar met het programma werkt. Tijdens die workshops konden we heel gericht inzoomen op zaken waar wij behoefte aan hebben. Ik vond het heel prettig om op mijn eigen computer in mijn eigen omgeving die workshop te volgen.”

Wauw-effect

Door de coronacrisis bespreekt Thomas zijn nieuwe ontwerpen momenteel via het online vergaderprogramma Teams. “Dan is het helemaal makkelijk dat ik het ontwerp op de computer heb staan en de klanten laat meekijken door mijn scherm te delen. Ik stuur hen expres het ontwerp niet voorafgaand aan dat gesprek, omdat ik het liever persoonlijk toelicht. Dan heeft het een groter wauw-effect en kan ik beter toelichten waarom ik bepaalde keuzes maak. Ik loop met de mensen stapsgewijs door de tekening. Dan merk ik dat mensen vooral erg enthousiast worden van de 3D-weergave. Het is heel eenvoudig om snel te schakelen tussen de platte tekening en 3D-weergave. Dan gaat het ontwerp voor klanten vaak pas echt leven.”

Korte lijntjes

Met de jaren wordt de tool verder ontwikkeld; voor Thomas is dat een groot pluspunt. “Iedere keer komen er updates en kleine veranderingen. Ik gebruik alles zoveel mogelijk bij het ontwerpen. Het programma past echt bij mij. De kosten vallen mee en het garDsign-team biedt goede ondersteuning. Mijn mentaliteit is dat als ik iets beloof, ik het ook nakom. Zo werken zij ook! Als ik een vraag heb, wordt er heel snel gereageerd. Ze zijn makkelijk benaderbaar. Daar hou ik van, korte lijntjes. Ik ben geen computertechneut. als ik vastloop in het programma, helpen ze me heel snel op weg.”

Alle rechten voorbehouden | garDsign | © 2024 | disclaimer | privacy policy | algemene voorwaarden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram