Teunis van de pol
Wander van Laar
01-02-2021

Wander over het tekenprogramma van garDsign

Waarom Wander gebruik is gaan maken van het tekenprogramma van garDsign? Hij zocht een systeem wat eenvoudig te bedienen was waarmee hij simpel en snel een degelijk tuinontwerp maakt. Zo is de 3D omgeving volgens Wander écht van toegevoegde waarde en super makkelijk in gebruik. Tijd is schaars bij iedere ondernemer, dit is dus ook zo bij Wander. “Het voordeel van de tekentool van garDsign is dat ik binnen 2 a 3 uurtjes een behoorlijk groot tuinontwerp heb gemaakt terwijl dat voorheen een volle dag werk was“.

De ontmoeting tussen Wander en garDsign

In het vorige programma dat ik gebruikte, was het heel lastig om te ontwerpen. Het werk lag in die tijd niet voor het oprapen. Ik zat avonden te tekenen, maar tegelijk met mij vier andere bedrijven ook. Ik merkte dat er vaak een opdracht aan mij voorbij ging, omdat ik niet snel en adequaat genoeg een ontwerp in 3D kon maken. Daarom zocht ik een programma waarmee ik dit veel eenvoudiger voor elkaar kon krijgen. Ik ging op internet op zoek naar 3D-tekenprogramma’s en bezocht vakbeurzen. Toen ik een gratis account van garDsign mocht aanmaken om het programma uit te proberen, kwam ik er al snel achter: dit is makkelijk!

Een schutting ontworpen met garDsign
Een schutting ontworpen met garDsign

garDsign geeft een duidelijke uitleg

Het is ook erg fijn om te weten dat de partij achter de tekentool behulpzaam is. garDsign heeft een prachtig helpcenter waar de meest gestelde vragen staan. Daarnaast zijn ze goed bereikbaar per e-mail en telefonisch. “Wat mij erg heeft geholpen was de cursus tuinontwerpen van garDsign“. Hierin leerde ik binnen een paar uur de fijne kneepjes van de tekentool waardoor ik mijn ontwerpen nu sneller en beter maak. “Ik weet zeker dat ook jij binnen een avondje een tuinontwerp maakt met dit systeem“.

De beleving is groter

Wander krijgt nu opdrachten aan de hand van zijn professionele ontwerpen, vaak zelf zonder dat hij één stap in de tuin heeft gezet. “Ik kan een tuin eenvoudig van bovenaf inlezen. Aan de hand van een luchtfoto haal ik de gegevens van de tuin op. Soms mailen mensen nog foto’s van de beginsituatie, maar vaak is dat niet nodig. Ik merk dat klanten snel onder de indruk zijn van een 3D-ontwerp. Een platte tekening kunnen veel mensen niet goed lezen. In 3D neem je ze mee, de beleving is groter.”

Het voordeel voor de klant en hovenier

De klant kan zelfs meetekenen in het tuinontwerp. Wij hoveniers kunnen de tekentool zelfs integreren op onze eigen website waardoor wij onze bezoekers ook deze service kunnen bieden. “Het voordeel hiervan is, dat ik alle tuinontwerpen beheer die op mijn website zijn gemaakt. Hierdoor kan ik contact opnemen met deze mensen en worden mijn website bezoekers misschien wel nieuwe klanten“. Het geeft daarom ook aan hoe eenvoudig het is om te starten met tekenen. Als zelfs jouw klant zonder vakkennis een tuinontwerp kan maken moet het makkelijk te doen zijn voor de professional!

De bewateringstool

Van Laar legt veel beregening aan. Dit begint bij het opmeten en inmeten van de tuin. Voorheen moest dit altijd gebeuren met z’n tweeën. Nu doet Wander dit ‘s avonds op zijn computer. Dit scheelt hem tijd, brandstofkosten en hij is veel nauwkeuriger en efficiënter aan het werk. Je hoeft alleen maar te weten wat de waterdruk is, dus hoeveel liter water er uit de kraan komt per minuut. En of er een sloot of bron bij de tuin aanwezig is. Die waardes voer je in, en met een paar drukken op de knop is de hele tuin digitaal voorzien van beregening. “Je hebt dan precies het juiste aantal sproeiers die optimaal werken voor die betreffende tuin: ideaal! Het scheelt me heel veel tijd en rekenwerk, en het voorkomt ook nog eens fouten.”

YouTube video

Alle rechten voorbehouden | garDsign | © 2024 | disclaimer | privacy policy | algemene voorwaarden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram